Shqipet ne Australi

Portali Shqiptareve ne Australi

Home

vivere-a-sydney
QYTETET ME TE MEDHA AUSTRALJANE

AUSTRALIA
Këtu është një vështrim në të gjitha qytetet e mëdha Australiane të ndara sipas statusit të anëtarësimit. me te kuqe  shtetet me blu qutetet

 

NEW SOUTH WALES

SYDNEY

Nga të gjithë konsiderohet si kryeqyteti i “nderit” Australian është një qytet plot me ngjarje, monumente dhe muzeume. E vendosur në gjirin e mrekullueshme oqeanit paqifik edhe krenohet me disa plazhe mahnitëse.

NEWCASTLE

I njohur për plazhet e saj të bukur e të mëdha për surfing aty është një qytet ku koha kalon ngadalë dhe të relaksuar. Në vitet e fundit ka pasur modernizimi dhe me një qendër të re qytetit dhe një lagje me të vërtetë shumë mbresëlënëse

WOLLONGONG

Eshte vetem disa kilometra nga Sydney, këtu janë plazhet më të bukura të bregdetit, tani ka rreth 100.000 banorë

KRYEQYTETI I AUSTRALISE

KANBERRA

Ajo është kryeqyteti zyrtar i vendit. Këtu ajo është i vendosur trekëndëshi parlamentar me ndërtesat qeveritare në të gjithë vendin

QUEENSLAND

BRISBANE

Qendra artistike dhe gastronomik me rëndësi të madhe është një qytet në rritje të vazhdueshme  sidomos nga Australianët rinj

CAIRNS

Ky qytet është portë kryesore për grand barrier reef, krenaria e të gjithë banorëve të zonës

VICTORIA

MELBOURNE

Qyteti i dytë më i rëndësishëm në Australi, pas Sydney (por kurrë nuk e pranojn në Melbourne që e duan vetë rekord). pasi ne melbourne mbahet edhe Grand Prix Formula 1     esht edhe qyteti me europjan ne Australi

GEELONG

Me më shumë se 200,000 banorë është një nga pikat e hyrjes në Ocean Road , një nga rrugët më të bukura automobilistike

TASMANIA

HOBART

kryeqyteti i ishullit është qendra më e rëndësishme e saj, qendra ndërtesave qeveritare dhe administrative, si dhe muzetë kryesore

LAUNCESTONE

Pika kryesore e referencës në pjesën veriore të ishullit

SOUTH AUSTRALIA

ADELAIDE

I konsideruar nga shumë njerëz si kryeqyteti kulturor i vendit të numrit të madh të muzeve, aktiviteteve dhe spektakelve të organizuara në vite të tëra

KINGSCOTE

Ai është qyteti kryesor i Kangaroo Island, perballe  Adelaide

NORTHERN  TERRITORY  territori verior

DARWIN

Kryeqyteti i Northern Territory është I vendosur në pjesën veriore të shtetit. Pas Cyclone Tracy është modernizuar plotësisht dhe rindërtuar

KATHERINE   

Eshtë hyrja kryesore në udhëtim fantastik në brendësi te Australise

ALICE SPRING

E vendosur në zemër të kontinentit Australian është vetëm disa hapa nga red centre, i famshëm në mbarë botën

WESTERN AUSTRALIA

PERTH

Me pamje nga Oqeani Indian është kryeqyteti i Western Australia e famshme mbi të gjitha për plazhet e saj mahnitëse

BROOME

Në rajonin e bukur Kimberley ky qytet është në zemër për detin e saj të bukur dhe dunat e rërës të cilat kufizojnë plazhet

nga, Klodjan Terziu    per www.shqipetneaustrali.com portali shqiptereve ne Australi

Australi 29/04/2016

 

 

%d bloggers like this: