Shqipet ne Australi

Portali Shqiptareve ne Australi

Visa Australia

Menyra se si leshohen vizat per Australi

.Nëse ju nuk jeni Australian apo qyteter te Zelandes se Re, për të hyrë në Australi gjithashtu keni nevojë për një vizë.

Qytetarët të Zelandës së Re mund të aplikojnë për një vizë, kur të mbërrini në Australi. Të gjithë udhëtarët e tjerë përkundrazi duhet të aplikojnë për vizë para se të largohej nga vendi i tyre. Ju mund të kërkoni një gamë të vizave, duke përfshirë edhe vizat turistike të tre muajve dhe vizat për pushime të punës, në konsullatën më të afërt Australiane. Përveç kësaj, ju mund të kërkoni disa lloje të vizave online.

Përpara se të kërkoni ose të marrë një vizë për të hyrë në Australi, ju duhet të dini disa informacione të rëndësishme. Këto përfshijnë si të aplikoni për llojin e vizave me të përshtatshme për nevojat tuaja, kërkesat për aplikim, detyrimet tuaja në Australi dhe rëndësinë e respektimit të kushteve të vizave.

Për më shumë informata, vizitoni faqen e internetit të Departamentit të Emigracionit dhe Nënshtetësisë të qeverisë Australiane.

Viza turistike është për ata që shkon në Australi për pushime, për arsye sociale apo rekreative, për të vizituar të afërmit dhe miqtë apo për qëllime të tjera afatshkurtra dhe jo të zanatit. Një numër i vizave turistike janë vënë në dispozicion për ata që duan të vizitojnë Australinë si turist. Vizito faqen e internetit të Departamentit të Emigracionit dhe Nënshtetësisë e qeverisë australiane për të kërkesave të përshtatshmërisë.

ETA (Visitor) (nënklasa 976)

Kjo është një vizë elektronike për vizita afatshkurtra në Australi deri në një maksimum prej 3 muajsh. Ajo është dhënë për mbajtësit e pasaportave të shteteve të caktuara dhe rajone që banojnë jashtë Australisë.

eVisitor (nënklasa 651)

Kjo është një vizë jepet elektronike për qëndrime në Australi me qëllim të turizmit apo biznes për një periudhë maksimale prej tre muajsh. Ajo është dhënë për mbajtësit e pasaportave nga Bashkimi Evropian dhe vendet e tjera europiane të cilët banojnë jashtë Australisë.

Turistike Visa (nënklasa 676)

Kjo është një vizë e përkohshme që lejon një qëndrim maksimal prej deri në tre, gjashtë apo dymbëdhjetë muaj në Australi. Aplikantët mund të zbatohet edhe kur ju jeni tashmë në Australi. Disa turistët mund të plotësoni aplikacionin online për të aplikuar për një turist e676 vizave.

Sponsored Family Visitor Visa (nënklasa 679)

Kjo është një vizë projektuar për ata që udhëtojnë për në Australi për të vizituar familjen dhe ka një kohëzgjatje maksimale prej 12 muajsh. Ajo ka nevojë për sponsorizimin formal të një qytetari ose rezident të Australisë.

Qytetarët janë jo Australianët nga vende të caktuara mund transit në Australi pa kërkuar një vizë. Nëse ju nuk bien në këtë kategori, ju duhet të aplikoni për një vizë transit.

Programet Punës (pushime/pune) dhe Puna dhe Holiday (biznesit dhe pushime) të inkurajojë shkëmbimin kulturor dhe krijimin e lidhjeve më të ngushta midis vendeve që janë pjesë e marrëveshjes, duke bërë të mundur të rinjtë për të kaluar në Australi një pushim/pune të gjatë me mundësinë për të punuar në afat të shkurtër. Ka dy lloje vizave pushime/ punës:

Punës Holiday Visa (nënklasa 417)

Nenshtetasit nga Belgjika, Kanadaja, Republika e Qipros, Danimarka, Estonia, Finlanda, Franca, Gjermania, Hong Kong, Republika e Irlandës, Italia, Japonia, Republika e Koresë, Malta, Holanda, Norvegjia, Suedia, Tajvani dhe United Kingdom.

Punojnë dhe Holiday Visa (nënklasa 462)

Për aplikantët nga Bangladeshi, Kili, Indonezia, Irani, Malajzi, Tajlandë, Turqi dhe SHBA me një vizë për pushime dhe punAustrali-Sidneyë në Australi.

Departamenti i Emigracionit dhe Nënshtetësisë të Qeverisë Australiane ka përpiluar disa dokumente informuese në këtë drejtim. Ju mund të gjeni më shumë informacion të detajuar mbi mundësitë e qëndrimit të përkohshëm në Australi, duke përfshirë programet Holiday punës dhe në punë dhe pushime, përveç informacionit të nevojshëm për të punuar në Australi.

Vizat veçanta janë në dispozicion për studentët që dëshirojnë të kalojnë një periudhë të studimit në Australi dhe për prindërit, të afërmit apo kujdestarët e nxënësit.

Ka edhe tetë nën-klasa e vizave të studentëve në bazë të pasaportës mbajtur dhe kursin e zgjedhur të studimit. Konsultoni faqen e internetit të qeverisë australiane për të marrë të gjithë informacionin e nevojshëm se si të aplikoni për një vizë që ju përshtatet.

Vizat Sponsored Trajnimi, për të trajnuar me sponsorizimin, janë ofruar për ata që dëshirojnë të vijnë në Australi për të marrë pjesë në një program të zhvillimit profesional ose të marrë pjesë në një periudhë trajnimi në vendin e punës.

Autoriteti Travel Elektronike (ETA) ju lejon të vizitojë Australinë për periudha të shkurtra për turizëm apo afariste, për një periudhë maksimale prej tre muajsh. Ajo është vënë për qytetarët me pasaporta të më shumë se 30 vende, ku perfshihet edhe SHQIPERIA rajone dhe lokaliteteve. Vizito faqen e internetit të Departamentit të Emigracionit dhe Nënshtetësisë e qeverisë australiane për të kërkesave të përshtatshmërisë.

EVisitor viza,
lejon vizitorët për të udhëtuar në Australi për turistike apo afariste për një periudhë maksimale prej tre muajsh. Aplikimet për eVisitor është i lirë dhe në dispozicion për qytetarët, me një pasaportë të një vendi të Bashkimit Europian ose vende të tjera evropiane. Vizito faqen e internetit të Departamentit të Emigracionit dhe Nënshtetësisë e qeverisë australiane për të kërkesave të përshtatshmërisë.

Nëse ju jeni tashmë në Australi dhe ju jeni në posedim të një ETA (Visitor) (nënklasa 976), eVisitor (nënklasa 651), e676 Turistike Visa ose letër vizë turistike (nënklasa 676) të vlefshme që ju lejon të qëndroni në Australi deri tre muaj, ju mund të qëndroni në një maksimum prej gjashtë muajsh. Vizito faqen e internetit të Departamentit të Emigracionit dhe Nënshtetësisë e Qeverisë Australiane për hollësi të mëtejshme.

Ne ju kujtoj se të gjitha këto të dhëna mund të jetë në mënyrë periodike subjekt për të ndryshuar dhe për këtë arsye, ju duhet të kontrolloni faqen e internetit të Departamentit të Emigracionit dhe Nënshtetësisë e qeverisë australiane për informacionin më të fundit.

QE ESHTE www.border.gov.au

Ligjet Australiane doganore ndalojnë hyrjen në sjelljen e drogës, steroid, armë, armë zjarri dhe kafshëve të mbrojtura. Ata janë gjithashtu të ndaluar disa produkte të zakonshme si ushqime të freskëta dhe të paketuara, fruta, vezë, mish, bimë, fara, lëkurat dhe pupla. Nuk ka asnjë limit për sasinë e parave që ju mund të marrë me vete, por ju do të duhet të deklarojnë shumat mbi 10.000 $. Për më shumë informacion, vizitoni faqen e internetit e Doganave Australian Qeverisë dhe Mbrojtjes Kufitare dhe kasaforta Australian dhe Shërbimit të Inspektimit.

Departamenti i Emigracionit dhe Nënshtetësisë është përgjegjëse për lëshimin e vizave për turizëm, punë, studim apo qëndrimit në Australi. Ai është përgjegjës për operimin, ligjore dhe të rregullt, hyrjet dhe qëndron në Australi, duke përfshirë sigurinë e kufijve. Ajo siguron forma informacion dhe aplikimit për migrim në Australi, si dhe informacion mbi transferimet, shtetësinë dhe çështjet multikulturore.

Australia, Doganat dhe Mbrojtja Kufitare Shërbimi është përgjegjës për mbrojtjen dhe integritetin e kufijve të Australisë. Ai punon ngushtë me agjencitë e tjera qeveritare dhe ndërkombëtare, në veçanti me Policinë Federale Australiane, karancinë dhe Shërbimi i Inspektimit Australian, Departamenti i Emigracionit dhe Nënshtetësisë dhe Australiane Ministrisë së Mbrojtjes, për të zbuluar dhe parandaluar lëvizjet e paligjshme të mallrave dhe njerëz në kufi.

Quarantine dhe Shërbimi i Inspektimit Australiane (AQIS) merret me kontrollet e karantinës në kufijtë e Australisë për të parandaluar dëmtuesve dhe sëmundjeve ekzotike të hyjnë në vend.

Për më shumë informacion mbi departamentet e Qeverisë Australiane dhe përgjegjësitë e tyre vizitoni www.australia.gov.au Web site.

%d bloggers like this: