vivere-in-australia-85  5Arsye 

Muajin e kaluar unë ju thashë  5 arsyet për të zgjedhur Australi si një vend  për të jetuar, ose të paktën për një qëndrim ca kohësh jashtë vendit. E ‘ishte shumë më e vështirë për të gjetur 5 arsye që të largoheni nga Australia,

Dhe sinqerisht unë kam  kërkuar ndihmën e të tjereve për të gjetur 5 arsyet … Që unë jam ende këtu, kjo do te thote që 5 arsye të mira për të lënë këtë vend nuk i kam, kjo esht thjesht një përmbledhje e bashkatdhetarve që jetojn në Australi. – dhe kto mund te jen 5 arsye që duhet ti merrni në konsideratë para se të zgjedhni Australinë.

1-Distanca

Kur dikush më pyet mua, se a më pëlqen jeta ime në Australi? përgjigja ime ësht “absolutisht po”, por problemi i vetëm është distanca. Dhe kjo është e padiskutueshme. Nga SHqiperia në Australi është 24 orë  fluturim, fluturimet janë të shtrenjta dhe është e pamohueshme se ne nuk mund të takohemi për ndonje fundjavë për kafe. Nëse në fillim mund të mos jetë një problem në afat të gjatë kjo mund të bëhet. Kur gjith familjaret e tua janë të grumbulluar për të festuar dicka ti je larg atyre, kur ndodh dicka e rendesishme te të afërmit e tu si një dasem apo dicka tjeter e bukur ti nuk do ndodhesh aty,  distanca e rrit peshën të konsiderueshme. Për disa njerëz që jetojnë në Australi bëhet një barrë e padurueshme. Por Australia është gjithashtu larg nga çdo gjë
2-Kostoja e jetesës

Australia është gjithmonë në krye per renditjeve e vendeve më të shtrenjta në botë, me Sydneyn në krye të vendeve më të shtrejta fiks për vite me rradhë. Gjëja pozitive është se rrogat janë mesatarisht të larta edhe me rrogën minimume ju mund të vëni diçka mënjëanë. Por fakti mbetet se jeta në Australi dhe sidomos në Sydney dhe në kryeqytete të tjera është shumë i shtrejtë. Sidomos për të huajt e rinj të cilët janë të punësuar shpesh në të zezë dhe të paguar me rroga posht minimumit, mund të vijë një kohë ku paratë mbarojn, dhe familja është shumë larg dhe alternativa e vetme është që të kthehen apo të shkoshë në një vend tjetër. Per nje cift të ri me një fëmi të vogel po nuk ishe (permanent resident) është thjesht e pamundur të jetoshë në kushte minimale.!

3-Vështirësia e marrjes së një vize
Unë nuk jam duke thënë diçka të re kur them se ju nuk mund të qëndrojnë pa vizë në Australi, e drejtë? Po tejkalove skadimin e vizës ka pasoja serioze, Këtu në Australi si në shumicën e vendeve dhe nuk është patjetër diçka që unë do të rekomandojë. Por, duke marrë një vizë për në Australi nuk është aspak gjëja më e thjeshta, të paktën për sa i përket viza të përhershme ose afatgjatë. Të marresh një vize turistike është e thjeshtë, madje edhe një vizë studenti është relativisht e lehtë, por pastaj çfarë? Mundësia për të qëndruar është shumë e paktë, dhe komplekse. Dhe kjo është për mendimin tim arsyeja kryesore pse shumë vijnë thjesht sepse ata nuk mund të qëndrojnë.

4-Mungesa e kulturës
Australia është një kontinent shumë i vjetër, por një komb i ri. kultura Aborigine është kultura më i vjetër që jetojnë në botë, por për fat të keq kjo nuk është ajo që ju mendoni kur ju flisni për “kulturën Australiane.” Dhe në këtë kuptim unë e kuptoj, kur evropianët ankohen për mungesën e kulturës apo të historisë në Australi. Por këtu, është e vërtetë se në Australi ndërtesat “historike” kanë dyqind vjet dhe nga një pikëpamje kulturore nuk janë patjetër të njëjta tërheqëse sic janë  në kontinentin e vjetër Europjan. Por Australia ka shumë muzeume interesante dhe një kulturë në të cilën nga ky evolucion është shumë e pasur.

5-Nostalgjia
Duke pasur parasysh distancën, koston e jetesës, mungesën e një kulture , në afat të gjatë nostalgjia na kujton atë që ne  kemi lënë pas! dhe çfarë ka mbetur në kujtimet tona. Nga femijeria jone, nostalgjija për  një shok/shoqe, vendin ku ke lindur, ku je rritur, Qytetin tënd apo fshatin tënd, edhe vetem per nje cast por nuk mundesh ti shikosh, por kanë qenë pjesë e jetës tane. Dhe mungesa e këtyre gjërave, problemet e mësipërme, gjërat mund te behen serjoze.54145_resin-sign-bloody-long-way-magnet

Arsyet pse mos të jetosh në Australi nuk mungojn. Australia është një vend i largët, armiqësore nga pikëpamja klimatike, dhe e ftohtë nga pikëpamja emocionale. Për këtë arsye unë ju kuptojë. Por, për mua është vend i bukur,  edhe për mua kjo është si shtëpi, Për fat të keq (apo për fat të mirë), nuk janë të gjithë të njëjtë,  dhe unë e pranoj se të tjerët mendojnë ndryshe nga unë.

Cilat janë arsyet pse ju do të largoheni nga Australia?