Studime në Australi
Në qoftë se ëndrra juaj është që të studiosh në Australi gjëja e parë që ju duhet të kuptoni është niveli juaj i gjuhës angleze. Për të marrë pjesë në ndonjë kurs profesional ose kolegj në fakt është e detyrueshme që të keni një aftësi të mjaftueshme gjuhësore, e cila korrespondon me një rezultat minimal (IELTS) prej 5.5. Certifikata IELTS nuk esht e vetmja tip certifikate që pranohet në Australi por janë edhe (Certifikata Cambridge, TOEFL dhe testi person vizik), por ajo (IELTS) sigurisht që është më e përhapur: në standartet ndërkombëtare e vlefshme në të gjitha vendet ku flitet anglisht, është veçanërisht e rëndësishme duke pasur parasysh se në Australi edhe shumica e vizave dhe pothuajse të gjitha profesionet e kërkojnë atë.

13346745_10154265580630909_5555717352107976686_n

viza

Studimi në Australi: kurset e gjuhës angleze

Nëse ju nuk keni studiuar mjaft English në Shqiperi apo vend tjeter, në qoftë se ju nuk jeni në nivelin e duhur, mos e humbni shpresën: ju mund të sdudioni në vendin e Kangurave Australi, por ju do të duhet të ndjekni një kurs të gjuhës që ju lejon për të bë njohuritë e nevojshme te gjuhes Angleze. Pas arritjes së kompetencës që kërkohet është e rekomanduar për të ndjekur një kurs të veçantë për t’u përgatitur  dhe të keni të gjitha mjetet për të kaluar atë me rezultatin e duhur (në disa raste, në fakt, për shembull, për t’u regjistruar në universitet, jo vetëm një rezultat e 5.5, por një minimum prej 6.5) është e nevojshme zakonisht.

Pse të studioni anglisht në Australi?

Sepse ajo do t’ju japë një avantazh! Jo vetëm per gjuhen Angleze por edhe per mundesite qe Australia ofron! ju do të jeni vazhdimisht në kontakt me gjuhën sepse esht nje vend qe flet Anglisht, edhe pas studimeve do keni nje vend pune te garantuar

13435412_1109749289085737_2108574467558222473_n

Studime në Australi: kurse profesionale dhe universitete

Ju mund të zgjidhni në mes të ofertave të shumta të trajnimit që Australia ka për të të ofruar dhe në veçanti kurse të formimit profesional (ose VET, Arsimin dhe Aftësimin Profesional): qe kane edhe nje kosto me te ulet e nevojshme për disa profesione të caktuara, janë gjithashtu të dobishme në raste të tjera pasi ato përfaqësojnë një referencë të mirë për punëdhënësit., por edhe më praktike dhe shpesh ju vë në kontakt të drejtpërdrejtë me kompanitë;
Kurse Universitare: janë përdorur për të siguruar një diplomë (Bachelor Degree), një master apo doktoraturë (PhD). Australia është vendi i shtatë nga 100 universitetet më të mira në botë dhe i pesti ndër 30 qyteteve më të mira për studentët: Australia ka investuar shumë në këtë sektor dhe universitetet janë të reja dhe dinamike, e cila ju lejon për të kombinuar studimin me shumë aktivitete të tjera, të zhytur gjithmonë në një mjedis ndërkombëtar. Një titull i marr në Australi do të jetë shumë i dobishëm për të hyrë në botën e punës dhe për të marrë një punë pas studimit të vizave.