Transferim në Australi

vivere-in-australia-6
Të trasferohesh në Australi për të jetuar është një vendim që do të ketë një ndikim themelor në jetën tuaj: mund të jetë një udhëtim i disa muajsh (dikush vjen për të thelluar njohuritë e kultures Australiane), ose për një trasferiment  përfundimtar (apo për të punuar si 90% e shqiptarëve), sidoqoftë ky rrugëtim ka për të të lënë një shenjë në jetën tuaj

Vendimi për të kaluar jetën në Australi varet nga ju, varet nga qëllimet tuaja dhe motivimin tuaj, por për të realizuar është e domosdoshme që ju të mbështeteni nga dikush të besueshëm, që e di vendin dhe të gjithë mekanizmat komplekse për të kërkuar dokumentet e nevojshme për të zgjidhur problemet fillestare, në një realitet shumë të ndryshme se sa ai Shqiptar apo Europjan.

 

Australi: hapat e nevojshme

Australia është një vend që ofron shumë mundësi dhe për këtë arsye tërheq shumë njerëz nga e gjithë bota. Pikërisht për këtë arsye emigracioni ësht shumë selektiv dhe kërkon ata që duan të lëvizin në një vend që ofron nevojat:

1-  Zgjidhni vizë të përshtatshme për moshën e juaj, dhe për situatën tuaj;
2-  Të vzhdoni një kurs studimi që nuk është vetëm në përputhje me qëllimet tuaja por edhe, mbi të gjitha, në përputhje me arsimimin tuaj të mëparshëm dhe ndoshta me profesionin tuaj (përndryshe ju nuk keni miratimin e DIBP) kështu do të keni mënyren për të plotësuar  një CV të përshtatshëm për të kërkuar punë.
3-  Të përgadisësh të gjitha dokumentet e nevojshme dhe sigurohuni që ju keni një buxhet të mjaftueshëm në bazë të kërkesave nga Departamenti i Emigracionit;

4-  Të zgjedhesh qytetin qe do të banoshë
5-  Të marrësh sigurim shëndetësor (e cila në rastin e vizave studentore është e detyrueshme), të hapësh një llogari bankare dhe të marrësh një numër telefoni   Australian  ;
Një element që është bazë për çdo vendim për të lëvizur është dituria e gjuhes Angleze: të studiosh ose punojsh në Australi duhet një nivell minimal i gjuhes; është e nevojshme për të vërtetuar diturinë e gjuhës Angleze korrespondon rezultati i 5.5 IELTS).  Dhe Australia është sigurisht një nga destinacionet më të mira për të studiuar anglisht: Sepse me vize studimi ju keni edhe te drejtpune 20 orë në javë

6-  Kërkoni komunitetin Shqiptar sepse Australia nuk ëshë në Europe, ndodh e kunderta do keni shum nevojë                                                                                                                                          un-anno-in-australia-1

 

Australi: kërkoni ndihmë nga dikush informohu!

Siç e shihni është një proces kompleks, i cili me sigurisht do të ishte më e lehtë me ndihmën e dikujt që kanë lëvizur tashmë me koh në Australi, Informohuni pare se te levizni, mos besoni menjëher atyre agjencive qe nuk kane qene as edhe një herë në Australi