Ne të gjithë do të donim te merrim nje rrige shum te larte edhe pse skemi ndonje profesjon qe mund te na lejoj ket gje!

 

Profesionet më të njohura në Australi

Pagat ne australiaSipas disa analiza dhe kërkime të kohëve të fundit, pagat mesatare në Australi në vitin që përfundon në qershor të vitit 2015 ishin rreth $ 79.767. 3.2% më pak se vitin e kaluar. Sektori me pagat mesatare më të larta është ende ajo e minierave, edhe pse pagat kanë rënë me rreth 10%. Në një mesatare një minator në Australi është rrogëtar me rreth 120,793 dollarë amerikanë për përpjekjet e tyre.

Sektorët tjerë me pagat mesatare më të larta janë:

Konsulencë dhe strategjitë: $ 108,225
Inginjeri: $ 105,608
Ndërtimi: $ 104,754
ICT: $ 99,065.
Njerëzit që punojnë në IT, dhe teknologji të tjera të informacionit, fitojnë mesatarisht $ 99.065.

Sektorët me pagat mesatare në rritje

Pagat ne australia  jeni duke kërkuar për disa ide për të filluar duke punuar në një industri në rritje nga perspektiva e pagave, të marrë një sy në këto fusha:

Siguracione dhe superannuation: $ 81,049, u rrit me 6%
Farms, kafshët dhe conservaturiero Sektori: $ 70,992, më shumë se 5%
Shitje dhe produkteve të konsumit: $ 58,397, më shumë se 5%
Qendra e klientit dhe shërbimit: $ 55,145, plus 4%
Edukimi dhe trajnimi: $ 71,848, plus 4%
Megjithatë, ju duhet të mbani në mend se i referohemi një rrogë shumë të lartë duke filluar, e cila sidomos në vitet e kaluara ka parë një rritje të mprehtë, dhe se edhe sot, në fillim të vitit 2016, është media të konsiderueshme

Një vështrim për pagat mesatare më të larta

Pagat ne australia,  pagat më të larta mesatare në miniera, ndërtim dhe IT janë përforcuar nga fakti se paga më e shpeshtë në tender dhe mundësitë e punësimit janë edhe më shumë se 100.000 $ në vit. Për shembull, pagat të naftës ose gazit   mesatare recitojwhite-card-australianë $ 136.640, rolet e mbikëqyrjes dhe kontrollit në industrinë e ndërtimit janë në mesatare arriti në 127.55, dhe arkitektët e teknologjisë së informacionit dhe komunikimit fitojnë mesatarisht rreth $ 136.131.

Minatorët janë ende punëtorët më të paguar në Australi, por pagat e tyre, siç kemi përmendur më lart, është ulur me 10%. New South Wales është shteti me rritjen më të lartë të pagave, ndërsa Western Australia ka numrin më të madh të sektorëve në rënie.

pagat mesatare në rënie

Pagat ne Australi minerare, burimet dhe energjia kanë parë rënien më të dukshme në vend, por nuk ishin i vetmi sektor për të regjistruar një krizë. Katër të tjerët ishin:

Shkencë dhe teknologji: $ 81,810, më pak se 8%
Engineering: $ 105,608, më pak se 7%
Ndërtimi: $ 104,754, më pak se 5%
Legal: $ 91,409, më pak se 4%
Nga disa studime u zbulua gjithashtu se një në tre persona në Australi beson se mund të fitojnë më shumë para, nëse ai ndryshon sektorin e punësimit, ndërsa 70% do të donte që të ketë mundësinë të provoni për të punuar në një zonë të ndryshme se një tuaj të tanishme.

Punë australia

pagat mesatare në shtete të ndryshme në Australi

për shërbimet e komunitetit dhe zhvillimit në New South Wales: $ 66,254
pasurive të patundshme në New South Wales: $ 69,151
Administrata dhe zyra mbështetje në New South Wales: $ 54,706
Qeveria dhe Mbrojtjes Queensland: $ 86,334
Ndihma dhe sektori mjekësore në Queensland: $ 86,271
Marketing dhe komunikimi në Queensland: $ 76,593
shërbimet bankare dhe financiare në Western Australia: $ 84,475
prodhimit, transportit dhe logjistikës në South Australia: $ 75,219
Reklamat, artit dhe medias në South Australia: $ 65,212