Përsëriteni pas meje: ju nuk mund tju  pëlqeni të gjithëve.

14446009_10154583086280909_4560984666338451954_n
Jemi të gjithë dakord, përsa i  përket “kësaj fjalie.                                                                         Të marrësh vendime është gjëja më e veshtire e ksaj jete.
Pastaj, kur kompanitë, profesionistë,që komunikojnë, në 99% të rasteve ata përpiqen për të kënaqur të gjithë. Ata janë më keq se politikanët.
Në komunikim nuk janë politikanë. Ne nuk duhet të bëjmë jetën më të lehtë për të gjithë dhe të mos të shqetësojmë opinionin e askujt.
Te përpiqesh për të kënaqur të gjithë do të thotë  të mos i pelqejsh askujt.
Pra, pse shumica e njerezve, profesionistëve gjithashtu përpiqen me, apo pa vetëdije apo nga frika, për të kënaqur të gjithë?
Dy vende të zakonshme që janë një klasik i madh. E para është që të besojmë se nuk i pëlqejme të gjithëve! sepse dëshirojnë të kenë qëndrime te ndryshme.
Kjo do të thotë për të bërë një fushat provokuese reklamuese, ose të jetë e të kundërtave ulëritës, kur nuk ju pëlqenë të gjithëve thjesht do të thotë që ju keni shprehur atë që jan vlerat tuaja, dhe vendimet e juaj.
Unë pashë një ditë  një trajner futbolli, Mourinho, duke thënë: “Oh, unë kam për të marrë vendime, unë kam 29 lojtarë, ata luajnë vetëm 11, ato  që rrine jashe mendoj se  nuk janë të lumtur! . Por unë kam për të marrë vendime. ”

Merrni vendime njerez, eshte zgjedhja per jeten tende

Nëse je tu prodhuar vaj, vendimi juaj mund të jetë: “Unë do të prodhoj vaj ekskluzivisht nga ullinjtë Shqiptare.

Nëse ju deshironi vaj ulliri Europe ose spanjoll,apo grek, me vjen keq por ju nuk jeni klienti im.
E dyta esht ajo qe un quaj sindroma e politikanit te sakte.                                         Paramendoni se ju jeni një politikan ju duhet të mbani të gjithë të mirë dhe ju doni të jeni shumë i saktë me secilën prej tyre duke i dhënë çdo gjë  të gjithë informatat e mundur.
Kompanitë dhe profesionistët, kur ata komunikojnë kanë këtë problem. Ata përpiqen të japin më shume informacion qe të jetë e mundur, të jetë aq i veçantë sa të jetë e mundur me të gjitha grupet e mundshme të perspektivave të mundshme.
Në fakt, ne e dimë se qeniet njerëzore, ne, un dhe ti, nuk do të vendosim në mënyrë logjike apo racionale sa njëmijë ekonomistët qe duan  të na thonë, por shpesh vendosim instinktivisht dhe mjaft shpesh ne kemi sjellje shumë të sakta në bazë të një njohuri  të pasaktë.
Dhe unë do të të tregojë. Ky është një test i vitit 1979 bërë nga Ray Nickerson dhe Marilyn Adams. Në thelb ata do ju pyesnin: ju jeni në gjendje të njohish një penny “lek (të bëjë që ju të shihni një foto me monedh  pak më të ndryshme nga njëra-tjetra)?
E përdorni atë çdo ditë apo jo?. Në shumicën e rasteve ju nuk keni idenë më të vogël për atë që është shkruar në këtë monedhë,edhe pse ju e përdorni çdo ditë.
Edhe sepse nuk ja ke idene fare se  çfar eshte shkruar ne ate monedhe ti e përdor të njëjtën monedh  çdo ditë  pa probleme. Ne nuk mund të jemi te saktë, te përsosur për çdo grup të konsumatorëve te imagjinueshëm . Dhe këtu fjala grup unë do të doja që ajo të jetë e “shtypur” shkruar në çdo shkollë të Shqiperisë, nga tani e tutje.
Pa folur anglisht sot nuk esht e mundur me bere marketing miq te dashur, kjo është e vërteta, atëherë unë jetoj në Australi edhe e di shum mire, është edhe më e vështirë.
Dhe në qoftë se ju ende keni dyshime dhe doni  për të kënaqur të gjithë që është në ju nen presion, brenda gjoksit tuaj, disa këshilla:                                                                                     Numri një,   mos humb vlerat tuaja për të mbajtur kënaqur dikë që  ndoshta nuk është edhe klienti juaj.
Dhe sygjerimenti numer dy: “Nuk e kamë idenë  se çfarë formule ka për sukses, por formula matematikore për dështim është duke u përpjekur për të kënaqur të gjithë.”

SHQIPET NE AUSTRALI