Punë në Sydney: zonat më të mira

10246350_1412683718997372_3158708276874415609_n
7-Australia

Sydney është qyteti më dinamik në Australi nga pikëpamja profesionale. Edhe pse nuk eshte kryeqyteti zyrtar i vendit (shumicat e zyrave qeveritare nuk janë këtu, por në Canberra), Sydney është zhvilluar shumë ekonomikisht. Ajo kontribuon rreth një të tretën e pasurisë Australian. Këtu do të gjeni më shumë se gjysma  të kompanive australiane dhe 75% e bankave të vendit.

Në Sydney ju mund të gjeni punë në sektorë të ndryshëm:

Financa dhe  institucioneve te kreditit (Sydney është qendra kryesore e tregtisë dhe shkëmbimit);
IT, media dhe telekomunikacionit, përkatësisht sektorët më kreative dhe inovative;
ndërtimit dhe të pasurive të patundshme të shërbimeve, në sajë të rritjes së shpejtë të qytetit dhe popullsisë së saj (4.5 milion banorë aktuale është vlerësuar se do të rritet në 5.8 milionë në pesëmbëdhjetë vjet);
prodhimit, sidomos në sektorët e aviacionit / hapësirës ajrore, farmaceutike dhe bioteknologjia, elektronike dhe të automobilave;
Arsimi, një nga pikat kryesore pasqyrën e të ardhurave të vendit të sajë të shumë emigrantëve të cilët e gjejnë universitete të shkëlqyera, klasa angleze dhe profesional (AFP). Ky sektor ofron çdo vit një rritje të vendeve të punës të 3% në Sydney;
furnizim ushqimi dhe me pakicë, të cilat janë zonat ku ju do të gjeni disa punë të përkohshme;
Turizmit, duke pasur parasysh se në Sydney jane shtatë nga dhjetë aktivitetet tërheqese më të vizituara në Australi dhe është një nga destinacionet më popullore për turistët nga e gjithë bota.
Duke supozuar që ju tashmë e keni menduar një CV për tregun australian dhe një letër rekomandimi, kur ju përgjigjeni me një reklamë të veçantë, ku ju mund të punoni në Sydney? Më poshtë një list e  plotë, disa këshilla për të gjetur punë në Sydney, duke filluar nga më të rëndësishmet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 punë-në-sydney
Ka shumë sektorë që ngasin ekonominë plot në Sydney, por konkurrenca, vendore dhe ndërkombëtare, është shumë i fortë

punë në Sydney: të keshë objektiva të qarta

Kur niseshpër aventurën tende  Australiane, është thelbësore që ju të keni një ide të qartë të asaj që ju doni të bëni një herë qe arrini ne vand.

Vizat, në fakt janë zakonisht të përkohshme dhe ata gjithashtu kanë kufizime në tipin ose numrin e orëve që mund të   punoni (për shembull, Student viza nuk te lejon të punojshë më shumë se 40 orë çdo dy javë. Viza Working Holiday kërkon që ju të ndryshoni punëdhënësin pas gjashtë muajsh). Për këtë arsye ne ju këshillojmë mos te humbeni kohë duke u përpjekur të kuptoni se çfarë ju jeni të interesuar për të bërë,. Kjo do të bëjë më të lehtë dhe më të shpejtë për të lundruar direkt në më të përshtatshme, dhe më efektive për të gjetur reklamat dhe kompanitë që bëjnë për ju. Megjithatë, mund të ketë pengesa. Për shembull, aftësitë tuaja gjuhësore nuk është e mjaftueshme? Në këtë rast është e rëndësishme për të studiuar atë intensivisht para se të nisesh si dhe sidomos sapo të mbërrini. Në këtë artikull unë të ju jap të gjitha këshilla që ju duhet në këtë temë. Për shembull, ju mund të ndiqni një kurs AFP (Arsimit dhe Aftësimit Profesional), ose kërko për pozicione si praktikant.
Ju duhet të keni ide të qarta, qëllime të qarta dhe një rrugë për të ndjekur kur kërkoni punë, veçanërisht  jashtë vendit

punë në Sydney: faqet e internetit

Ka disa faqe interneti për të gjetur njoftimet, duke treguar ne Sydney dhe specifikojnë kritere të ndryshme, nga sektori profesionale me vjet përvojë të nevojshme, deri në pagën e pritshme. Këtu kemi vënë në dukje më kryesore: Seek, Indeed, Job Guide, Adzuna, Career One, Apply Direct, Working in Australia, Now Hiring, My Career.    . Për të kërkuar punë në një zyrë qeveritare është apsjobs.gov.au website zyrtar, ndërsa për diplomuarve të rinj ka Connection Grad dhe Graduate Opportunities.. Me vlerë duke bërë një kërkim në faqet e universitare të qytetit që ndonjëherë të ofrojë një shërbim të punës në kërkim. A nuk dal seksionet dedikuar për reklama në gazeta, si Sydney Morning Herald, Australian, Australian The West, The Daily Telegraph. Sigurisht kjo do të ketë një pamje të mirë të asaj që është në ofertë për një lloj të veçantë të profesionit dhe cilat janë kërkesat, por kjo është pak “i kufizuar, sepse zakonisht ajo është përdorur kryesisht nga të mesme dhe kompanitë e mëdha.

Nëse ju shikoni për punë më pak të aftë, të tilla si ato në hotelieri, me pakicë, shpërndarjen dhe si mund të jenë të dobishme kerkoni ne Gumtree (e cila  ku mund të gjeni çdo gjë)
Interneti është mjet i parë për të kërkuar punë

punë në Sydney: sociale mediat 

Një tjetër kanal që ka fituar gjithnjë e më shumë rëndësi është ai i mediave sociale, në veçanti ato që përdoren posaçërisht për arsye profesionale si Linkedin. Përveç të qenit në gjendje për të krijuar një lloj CV virtuale në profilin tuaj personal, me mundësinë e duke shtuar lidhje me faqet e internetit dhe kontributet multimedia padyshim përjashtuar në atë letër, shpesh shfaqet këtu për çdo reklama që nuk janë gjetur diku tjetër. Përveç kësaj, ju mund të, me kalimin e kohës dhe para nisjes për në Australi, për të ndërtuar një rrjet të kontakteve profesionale dhe njohuri që mund të jenë të dobishme për të gjetur punë në Sydney. Së fundi, ka shumë grupe, zakonisht të ndara sipas profesionit dhe kombit, raportimit këshilla, njoftime dhe diskutime në lidhje me industrinë tuaj. Në këtë artikull, në të cilin unë kam kondensuar përvojën time personale, unë do të shpjegojë se si për të rritur praninë tuaj dhe popullaritetin në  social mediat .
Linkedin është një mjet kryesor për të përdorur kur kërkoni punë

punë në Sydney: kontakte personale

Edhe në qoftë se ju keni shumë miq në Australi, të përhapin fjalën që ju kërkoni punë. Bashkohuni me grupet, të shikoni në të gjitha rastet social media si pershembull facebook,
Të forcojmë marrëdhëniet shoqërore është shumë e rëndësishme kur kërkoni punë

 

Tregu Australian i punës ka merita.
Këmbëngulje, guxim, dhe e ndalo kurre besimi ne vetevet: ky është qëndrimi që do të ndihmojë në momentet e vështirësive

punë në Sydney kjo varet te ju, nga profili juaj, por edhe me këmbëngulje tuaj në kërkim të një pune që është e kënaqshme si financiare ashtu dhe profesionale.

Mbërrijnë në një qytet të tillë të madh, ku ju ndoshta nuk  di askënd dhe ju nuk keni pika referimi, ajo mund të jetë e veshtire, unë e di. Për këtë [shqipet ne Australi] ka krijuar një faqe [fcb edhe websit] cilën jo vetëm të flasim për gjithçka në lidhje me Australinë, por edhe të njohim njëri-tjetrin dhe të fillojnë për të krijuar lidhje të reja dhe  marrëdhënieve shoqërore.