Cila është kafsha më “vdekjeprurëse” ne Australi? Ndoshta jo çfarë mendoni. Nga viti 2000 deri në vitin 2013, Universiteti i Melburnit, studiues ka mbledhur shifrat dhe statistikat e vdekjeve nga kafshët helmuese në vend. Për këto, në të njëjtën periudhë, ai ka shtuar të dhënat nga kafshët e tjera jo helmuese, por ende të rrezikshme për njerëzit. Këtu është renditur sipas të dhënave të hulumtimit

165402666-074f587d-7c37-42fa-978e-5a9195043da6
N’7       Bletët, Grerëzat, Hornets. Në botën e kafshëve helmuese bletët janë konsideruar më të rrezikshme. Njëzet e shtatë të vdekur dhe 12,500 shtrime në spital. Shpesh vdekja nuk është shkaktuar nga helmi, por “shoku tjetër ose reaksion alergjik”.
165402122-3ccacce3-3c93-469a-8e26-2a076256385c
N6′ Snakes. Gjarperi, vdekjeprurëse: 27 viktima dhe më shumë se 6 mijë te shtrime në spital. Ajo duhet të thuhet se “me 140 lloje të ndryshme të këtyre zvarranikëve janë shumë të zakonshme dhe kafshimet janë të rralla”, thotë Ronelle Welton i cili udhëhoqi hulumtimin.
165402745-8657f914-b34a-4411-95e7-b903f990cff7
N5′   Peshkaqent. Dr. Welton shpjegon se edhe pse nuk janë përfshirë në kërkim “peshkaqenë në të njëjtën periudhë të mbledhjes së të dhënave kanë vrarë 26 njerëz.”
165402081-0417544c-57b2-4c82-b709-3f9b41d8c445
N’4  Krokodilat. nuk është helmuese, ata nuk janë të përfshira në Universitetin e rangut Australian. Sipas të dhënave të marra nga të njëjtit universitet në periudhën 2000-2013 janë ende 19 vdekje të konfirmuara nga sulmi krokodilit.
165402057-41bc513b-818e-492d-a72c-6c250883de82
N’3  Milingonat. Shifrat flasin për 4.500 shtrime në spital. dhe 5 viktima me kafshimin e milingonave vdekjeprurëse.
165402053-2f4200fa-4943-462d-819c-7afa8bc7779d
N’2   Kandil deti. Gjatë periudhës së hulumtimit (2000-2013) thumbimi nga kandil deti kandil deti kuti, i ujërave të Australisë, ka çuar në hospitalizimin e 3.700 njerëzve. Vetëm tre kanë vdekur.
165402024-2a458d27-ec43-4e3f-81ff-fccafec8e38d
N’1     Mirimanga shpin kuqe. Pavarësisht alarmim 2000-2013 spiders australianë nuk kane vrare, të paktën në statistikat zyrtare, asnjë person (12,000 pranimet). Por vitin e kaluar, një njeri është i vdekur për shkak të një kafshimi i meriminges ashtuquajtur ne Anglisht Redback (foto).