Si mund te gjeni pune në Australi

13254150_10154249244420909_4552954904674311289_n

punë-në-Australi (1)

Para së gjithash është e nevojshme që ju te dini se si për të gjetur një punë në Australi, kualifikimet e juaja dhe përvoja juaj në fakt mund të mos jetë e mjaftueshme në qoftë se ju nuk e dini se si të  shfrytëzoni ato. Gjëja e parë që ju duhet të   beni kujdes për të punuar në Australi është një vizë e përshtatshme. Ju mund të kontaktoni ambasadën australiane në vendin tuaj, nuk do të ju jap të gjitha informatat që ju duhen, por do t’ju japin drejtimin e duhur. Mos harroni se për punëdhënësit është e rëndësishme të dini statusin tuaj të emigracionit dhe se vizat janë ndarë me preferencë për ata që kanë kualifikimet dhe aftësitë në sektorët për të cilët ka mungesa ne Australi per punëtore. Hapi i dytë që do të merreni do të jetë nëse titujt e juaj dhe çertifikatat tuaja janë të vlefshme në Australi. Ju mund të keni nevojë për të ndjekur një kurs shtesë ose per të marrë një provim për të ushtruar profesionin tuaj.

Eshtë gjithashtu shumë e rëndësishme që ju të informohuni në Australian në ekuivalentin e kualifikimeve tuaja, në mënyrë që ata mund të japin kuotën e saktë gjatë një interviste. Gjë tjetër për të bërë, me mençuri do të zgjedhin zonën në të cilën për të kërkuar punë. Shkurtimisht, këtu ne mund të ju tregojnë se zonat më të gjera në Australi janë: bujqësia, minierat, turizmit, ndertimi. sektorët e rritjes në anën tjetër janë gjithmonë të minierave dhe turizmit, përveç shërbimeve financiare dhe telekomunikacionit. Pasi të keni identifikuar fushën e interesit ju do të duhet të shikoni për punë në një metodike të zellshëm, kërkim në internet gjëja e parë: Interneti është vendi kryesor i interesit për këtë lloj kerkese, por ka edhe të tjerë gjithashtu, mbani mend pastaj se jo të gjitha reklamat janë postuar në internet, periodikisht kontrolloni gazetat lokale dhe madje edhe faqet e kompanive që ju interesojnë. Nëse ju jeni një i diplomuar i ri mund të merrni në konsideratë mundësitë e tjera të tilla si të aplikoni për një program  të sapo diplomuar. Ky lloj i programeve zakonisht janë të vendosura në faqet e kompanive apo janë shpallur gjatë panaireve të përkushtuar për të punsuarit. Tani është koha për të përgatitur cv tuaj në stil Australian.

Sigurohuni për ta organizuar atë në mënyrë që rekrutuesit dhe punëdhënësit Australian presin për të gjetur ne cv‘n tuaj. CV do të bëni mirë për të bashkangjitni një letër rekomandimi shkruar posaçërisht për këtë rast, ne ju rakomandojmë fuqimisht për të shmangur një riciklimi përdorur në rrethana të tjera. Ne kurrikulla eshte mire të tregoni një adresë Australiane dhe një numër telefoni ku mund tju kontaktojne. Në Australi, në fakt, shumë punë janë të mbuluara me njohuri të drejtpërdrejtë.

Mos harroni të kontaktoni agjencitë edhe ne të njejten koh kompanitë që ju interesojnë. Ju mund të gjeni detajet e kontaktit në faqet e verdhë të shtetit në të cilin jetoni. Nëse ju nuk merrni asnjë përgjigje pas paraqitjes së kërkesës tuaj për punësim ose pas intervistë, ju lutemi të kontaktoni departamentin e burimeve njerëzore të kompanisë. Një gjest i tillë, ndryshe nga vende të tjera, në Australi konsiderohet i papërshtatshme. Mos harroni se do të ishte mirë për të biseduar nga afer, disa punëdhënësve ne fakt per të marrë një person i cili kurrë nuk e ka parë e kane te veshtire. Në qoftë se nuk mundeni të jeni prezent fizikisht mund te propozoni nje interviste me anë të skype