Working Holiday Visa Australia: si ta merrni atë dhe atë që ju lejon të bëni;
                                        working Holiday Visa Australia

Placeholder Image

Qeveria Australiane u jep një mundësi të madhe për te rinjt  e huaj nen moshen 31 vjec:          që te kalojn një vit në territorin Australian, kjo lloj vize te jep mundësi për ta vizituar, për të studiuar dhe per të punuar me kohë te plote per nje vit.                      ( viza pune/pushimi):                     Ta shohim  më në detaje se cilat janë karakteristikat e saj.

               Si mund të aplikoni per (Working Holiday Visa subclass 417)

Working Holiday Visa  (WHV) mund të kërkohet vetëm një herë në jetë, nga të gjithë qytetarët e moshës 18/30 të cilët nuk kanë plotesuar akoma  vitin e 31. Aplikimi për vizë duhet të bëhet në internet në faqen e internetit Australian te emigracionit:                                                                                     http://www.border.gov.au

Procedura është e thjeshtë dhe e shpejtë, përveç të dhënave personale do të jetë e nevojshme  numri i pasaportes dhe dëshmin e ndonjë problem fizik, (për të cilat, në rast , ju mund të keni për të bashkëngjitni dokumente shtesë). Në mos mungesë të rrethanave të veçanta, viza do të jepet në kohë të shkurtër.

Edhe më shumë, duke pasur parasysh kohën e vogël që duhet për të marrë atë, prisni deri sa ju të merrni vizën tuaj, para se të bleni biletën tuaj: per mos të shpenzuar paratë tuaja.

Viza është elektronik kështu që ju nuk do të duhet ndonjë letër. Pas mbërritjes në Australi do të jetë i lidhur direkt me pasaportën tuaj. por ju mund edhe te stamponi  e-mail per konfirmimi e dhënies së vizës e cila do të dërgohet direkt në adresën tuaj.

Sa kushton Working Holiday Visa?

Aktualisht, kushton 420$ Australian, te cilet nuk do të kthehen edhe në rast  aplikimi për vizë nuk është i suksesshëm. Pagesa bëhet njëkohësisht me kërkesën e vizes , me ane e kartës së kreditit (ose debit). Çdo vit normat për dhënien e vizave janë shqyrtuar nga qeveria australiane, por në faqen e internetit e imigracionit do të gjeni gjithmonë ndonjë informacion të detajuar dhe të përditësuar.

Qeveria Australiane dëshiron që të keni të paktën $ 5,000 Australian per hyrjen ne territor që do t’ju lejojë për të mbështetur shpenzimet tuaja. Askush nuk do të bëjë kurrë një kontroll në këtë mënyrë, por ajo është e pamendueshme që të lënë te hyjsh pa asnjë qindarkë në xhepin e tuaj: Australia është shumë e shtrenjtë, në krahasim me koston e jetës evropiane, dhe nuk është thënë se ju menjëherë do të gjeni një punë që ju të mbani veten .

Sa kohë ke me Working Holiday Visa;

Pasi ta keni marrë vizen do të keni  një vit koh për të shkuar. Mos harroni se viza mund të merret vetëm një herë në jetë. Nëse ju merrni një vizë dhe nuk udhtoni drejt Australise para skadimit, nuk do tju lejohet kërkesë të mëtejshme per Working Holiday. Për këtë arsye këshilla ime është të sigurohemi që ju të largohet para se ta kërkojë atë përndryshe ju rrezikoni të djegeni per kete këtë mundësi. Që nga koha e hyrjes tuaj në territorin Australian viza ka një kohëzgjatje prej 12 muajsh. Ju mund të hyni dhe të largoheni nga Australia sa herë që ju pëlqen, dhe kur viza skadon ju do të keni mundësi të rinovojni atë për një vit të dytë. Për ta bërë këtë ju do të keni për të treguar se  keni punuar për 88 ditë në sektorë të caktuar dhe në rajone të caktuara të Australise që janë quajtur “zona rajonale.” Ekziston edhe mundësia për të bërë woofing për të dytën here.

Cfar më lejon mua për të bërë WHV?

Me këtë vizë ju mund të studioni (deri në 17 javë) mund të punoni edhe me orar të plotë për një periudhë maksimale prej gjashtë muajsh me të njëjten kompani. Kalimit të 6 muajve eshtë me detyrim qe të ndryshoni kompani. Por ju mund te vazhdoni te njejtin profesion.

Për detaje të plotë dhe informacion vizitoni faqen Australiane te Emigracionit                        http://www.border.gov.au

 

Sa lek mund më  duhen të shkoj në Australi?

Nëse keni vendosur  me ardh  në Australi me  Working Holiday Visa, ju do të duhet për të llogaritur shpenzimet dhe kostoja e jeteses fillestare. Përpiqemi ti përmbledhim ato së bashku.

Si gjithë kjo përvojë të udhëtojshë në kontinentin Australian duhet të merrni me vete lek, dhe jo pak, është më mirë që ju të veni ndonje lek menjeane menjëherë. Filloni duke kursyer herët për të shmangur surprizat e keqia.
WHV një: 420 AUD (çmimet pësojnë ndryshime vit pas viti, kështu që të mbajë një sy në faqen e internetit Australian emigracionit)
Patentë shoferi ndërkombëtar i: nuk kërkohet në të gjitha shtetet, por unë sugjeroj që ju të bëni atë para se të largohet, ajo do të kushtojë rreth 70 euro.

Bileta e avjonit ka një kosto variabël: vëne në mendje një kosto rreth 900 deri ne 1200 Euro. gjithmonë të monitoroni faqet e internetit sic jane (sky scaner) etj etj. ju gjithashtu mund të gjeni fluturime edhe 700 € A / R).
Të merrni në konsideratë spostimet sapo të arrijshë në Australi (trena, autobusë, taxi) për të arritur në destinacionin tuaj përfundimtar.

Hostel, për ditët e para zgjidhja më e përshtatshme është hostel. Ju do të gjeni vende duke filluar nga 25 $ ku mund te ndani dhomat me te tjere, çmimi do të rritet në qoftë se ju doni një strehim më private. ( në hostele keni per te  paguar nga $ 28 deri në $ 33 për një natë).
Qira: pas disa muajsh do jete koha për të gjetur një vendbanim më të përhershme, zgjidhni një dhomë të përbashkët ose të vetme, në varësi të të ardhurave tuaja disponueshme (jo më pak se $ 100 në javë), padyshim në qendër do kushtojë shumë më tepër se në periferi, për të bërë  një shembull në Manly, Sydney kisha gjetur një vend të mirë për 250 $ në javë në një apartament të përbashkët vetëm me një grua, pastaj kishte edhe dhoma dyshe për $ 130, por ende e ndarë me 10 persona të tjerë, një lloj mini-hotel.
Mësoni anglisht.

Kurset shkojnë nga 150 $ deri ne 350 $ per jave. Këtu është një kuotë për një kurs anglisht në përgatitje për testin IELTS, i cilin e bëra un ne një shkollë.
Siç e keni parë kostot janë të ndryshme. Për këto, të cilat janë shpenzimet themelore, shpenzimet për ushqim,  edhe transportin dhe jetën e përditshme që janë vështirë të parashikueshme. Nëse ju nuk keni ndonjë mbështetje, nuk do të shkojnë me më pak se 3500 Euro,

Lista e   pasaportave qe mund te marrin Working Holiday Visa

 13 shtet Euroiane qe mund te marrin working holiday visa

1 Italia                                                                                                                                                                    2 GJermania                                                                                                                                                          3 Anglia                                                                                                                                                                 4 Francia                                                                                                                                                                5 Suedia                                                                                                                                                                 6 Norvegjia                                                                                                                                                            7 Hollanda                                                                                                                                                             8 Malta                                                                                                                                                                   9  Belgjika                                                                                                                                                           10  Qipro                                                                                                                                                                 11  Danimarka                                                                                                                                                       12  Finlanda                                                                                                                                                           13  Estonia