A jeni një murator (ekspert)? Ateher Australia është duke pritur për ju! Një nga profesionet e mesiperme  është mungesa më e madhe në vendin e Kangurave është ky (Blocklaying), i cili promovon hyrjen dhe trajnimin e të rinjve në këtë biznes, fton punëtorët nga e gjithë bota që do të vijnë ne Australi: këtu ju jo vetëm që do të gjeni një punë të qëndrueshme, por edhe një klimë të favorshme dhe një mënyrë jetese të relaksuar. Zgjidhni për të ushtruar profesionin e një murator në Australi mund të jetë pikë kthese për jetën tuaj!
Murator
Murator në Australi është një nga profesionet më të njohura.

ÇFARË DUHET TË DINI?

Një murator në Australi
bricklayer

Regjistrimi i fundit i marrë në mes të punëtorëve të ndërtimit tregon se vetëm gjysma e vendeve të punës në sektorin esht e zënë nga të rinjtë , ndërsa më shumë se gjysma e ndërtuesit aktive ka më shumë se 40 vjet dhe një të katërtën më shumë se 50. Përveç kësaj, rreth 50 % ato nuk kane një kualifikim përkatës. Mungesa e këtyre profesionistëve krijon vonesa në ndërtimin e ndërtesave të reja dhe humbje të mëdha ekonomike. Për këtë arsye, kërkesa për punëtorët e ndërtimit jashtë shtetit për të gjetur punë në Australi.

 

Këshilla praktike të nevojshme për transferimin

Ju duhet të keni një vizë Pune.  Murator në Australi është përfshirë në të ashtuquajturën  Lista Profesioneve, (Skilled Occupations List)                                                                               listën e profesioneve të kërkuara në vend. Kjo ju lejon të aplikoni ose per një vizë të përkohshme ose të përhershme. Në rastin e fundit, ju keni disa opsione: Visash, si te pavarur nëse jeni nën 50 vjeç dhe një nivel të lartë të gjuhës angleze, dhe vizave lidhur me sponsorizimin (e një punëdhënësi ose një agjenci qeveritare). Kjo e fundit kërkon të njëjtat kërkesa si ai i mëparshmi, por me ndryshimin se ju do të keni një punë përpara se të mund të aplikoni (dhe prandaj potencialisht edhe para transferimit). Viza e përkohshme e vlefshme deri në katër vjet;
Ju do të duhet  të merrni edhe karten e bardhe kur jeni ne Australi , për të vërtetuar se ju keni të gjitha aftësitë e nevojshme për të bërë këtë punë (si një kualifikim në vijim një kurs trajnimi dhe / ose përvojë të drejtpërdrejtë pune). Nëse ju nuk e keni marrë kualifikimin profesional të kërkuar , ju duhet të konsideroni per të ndjekur kurse profesionale, i quajtur gjithashtu AFP, direkt në Australi.

Sa esht paga e nje muratori ne Australi?                                                                                                  $ 28 për orë, që është paga mesatare. Natyrisht, më shum punon  dhe dhe keni më shumë përvojë paga arrin deri në $ 30 A / orë).
;
Profesioni murator në Australi mund të ju jap një shumë të kënaqësi dhe një rrogë të mirë.

NGA,    KLODJAN TERZIU

SHQIPET NE AUSTRALI