Melbourne renditet në krye edhe një herë ne Listat e qyteteve më të jetueshme në botë,
Burimi: AAP

MELBOURNE, TOP 10401240_10154601213914502_3901502835441845431_n

Australia me 3 qytete ne top 10 si qytetet me te jetuar ne bote

* Melbourne ne krye te indeksit me rezultate të përsosur për shëndetësi, arsim dhe infrastrukturë

 

 

 

TOP 10

1. Melbourne – 97,5 nga 100

2. Vienna – 97.4

3. Vancouver – 97.3

4. Toronto – 97.2

5. Adelaide dhe Calgary – 96.6

7. Perth – 95.9

8. Auckland – 95.7

9. Helsinki – 95.6

Hamburg 10. – 95.0.

 

“Edhe pse 17.2 pikë përqindje veçantë Melbourne në radhë të parë nga Varshava në 65 th vend, të gjitha qytetet e këtij niveli mund të pretendojnë të jenë në pozita të barabarta në aspektin e prezantimit të shkurtër, aty ku është e përshtatshme, sfidat për jeteses e banorëve “. – Të gjitha më lart 80 pikë është një fitues, tha se raporti nga Economist Intelligence Unit.

 

* 140 qytete në mbarë botën, vlerësojn stabilitetin, kujdesit shëndetësor, kultura dhe mjedisi, arsimi dhe infrastruktura.

* Njësia e Inteligjencës Ekonomike, thotë se indeksi është e dobishme për kompanitë globale për të përcaktuar se sa ata të paguajnë punonjësit, të cilët lëvizin në mes të qyteteve.

.

Burimi: Unit Economist Intelligence liveability e renditjes në vitin 2016