Ju doni të vini në Australi? Këtu është lista e re e profesioneve

un-anno-in-australia-1

Hyri në fuqi 1 shtator 2016 e re kualifikuar Profesioni Renditni të ri-hyjnë në programin “kualifikuar Visa” e Australian Capital Territory (ACT).

Burimi: ACT Government 2 SEP 2016

Lista e re përfshin 11 profesionet që nuk shfaqen në listën e mëparshëm. Këto përfshijnë dizajner grafik, Këshilltar Burimeve Njerëzore, Konsulenti Rekrutimi, Designer Multimedia, Designer Web dhe inxhinier mekanik.

E kunderta ndodh për 13 profesione të tjera ku fshihen nga lista! si Sales dhe Marketing Manager, Menaxher Advertising, Public Relations Manager, Engineering Manager, Cafe ose Restaurant Manager (përjashtuar ushqim të shpejtë), Këshilltar Financial Investment, Financial Menaxher i Investimeve, Analist i politikave, Konsulent Menaxhimi , Organizimi dhe Metoda Analist, avokat, Nurse Regjistruar dhe infermiere Mothercarft.

Ju mund të aplikoni për vizë në ACT, nëse profesioni juaj duket në këtë version të përditësuar të listës.

Nëse jetoni jashtë vendit dhe punësimi juaj është përjashtuar nga lista SOL ju mund të ndryshe të përmbushin kërkesat për vizë nëse keni lidhje të ngushta me Canberra (në aspektin e marrëdhënieve familjare apo punë).

Këtu do të gjeni listën e plotë të profesioneve që bien nën “kualifikuar Visa”, në programin ACT.

Për më shumë informacion dhe përditësime na ndiqni në facebook.

Lista e profesioneve në ACT:

1 September 2016

ANZSCO

profesion

ANZSCO

Occupation

Status

132111

Corporate Service Manager

Open

133111

Construction Project Manager

Open

133112

Project Builder

Open

212411

Copywriter

Open

212412

Newspaper or Periodical Editor

Open

212413

Print Journalist

Open

212414

Radio Journalist

Open

212415

Technical Writer

Open

212416

Television Journalist

Open

223111

Human Resource Adviser

Open

223112

Recruitment Consultant

Open

223113

Workplace Relations Adviser

Open

225311 Public Relations Professional

Open

232111 Architect

Open

232112 Landscape Architect

Open

233211 Civil Engineer

Open

232411

Graphic Designer

Open

232412

Illustrator

Open

232413

Multimedia Designer

Open

232414

Web Designer

Open

233212 Geotechnical Engineer

Open

233213 Quantity Surveyor

Open

233214 Structural Engineer

Open

233215 Transport Engineer

Open

233511

Industrial Engineer

Open

233512

Mechanical Engineer

Open

233513

Production or Plant Engineer

Open

241111 Early Childhood (Pre-Primary ) Teacher

Open

251211 Medical Diagnostic Radiographer

Open

251212 Medical Radiation Therapist

Open

251213 Nuclear Medicine Technologist

Open

251214 Sonographer

Open

251513 Retail Pharmacist

Open

252411 Occupational Therapist

Open

252511 Physiotherapist

Open

253111 General Medical Practitioner

Open

254411 Nurse Practitioner

Open

254412 Registered Nurse (Aged Care)

Open

254413 Registered Nurse (Child and Family Health)

Open

254414 Registered Nurse (Community Health)

Open

254415 Registered Nurse (Critical Care and Emerg.)

Open

254416 Registered Nurse (Development Disability)

Open

254417 Registered Nurse (Disability and Rehab.)

Open

254418 Registered Nurse (Medical)

Open

254421 Registered Nurse (Medical Practice)

Open

254422 Registered Nurse (Mental Health)

Open

254423 Registered Nurse (Perioperative)

Open

254424 Registered Nurse (Surgical)

Open

254425 Registered Nurse (Paediatrics)

Open

254499

Registered Nurse nec

Open

272111

Careers Counsellor

Open

272112

Drug and Alcohol Counsellor

Open

272113

Family and Marriage Counsellor

Open

272114

Rehabilitation Counsellor

Open

272115

Student Counsellor

Open

272199

Counsellors nec

Open

272311

Clinical Psychologist

Open

272312

Educational Psychologist

Open

272313

Organisational Psychologist

Open

272314

Psychotherapist

Open

272399

Psychologists nec

Open

272511

Social Worker

Open

272611

Community Arts Worker

Open

272612

Recreation Officer

Open

272613

Welfare Worker

Open

312111

Architectural Draftsperson

Open

312112

Building Associate

Open

312113

Building Inspector

Open

312114

Construction Estimator

Open

312115

Plumbing Inspector

Open

312116

Surveying or Spatial Science Technician

Open

312199

Arch., Building and Survey Technicians nec

Open

321211

Motor Mechanic (General)

Open

321212

Diesel Motor Mechanic

Open

321213

Motorcycle Mechanic

Open

321214

Small Engine Mechanic

Open

351311

Chef

Open

612112

Property Manager

Open

612113

Real Estate Agency Principal

Open

612114

Real Estate Agent

Open

612115

Real Estate Representative

Open